ÄPPELKAKA

Hej hej!
Här sitter jag och laddar inför säsongstarten av Hela Sverige bakar! Riktigt roligt tycker jag, man får en massa inspiration och man vill genast springa och sätta igång själv....
Ska ni titta? (kanal 7 kl 21.00)
Tänkte bjuda på ett recept till en god, småseg äppelkaka. Lika god med som utan vaniljsås... nja, men det funkar utan ;-)
 

190 grader ca 30-35 minuter.
 
210 g smör
3 dl socker
2 små ägg
3 dl vetemjöl
äpplen
 
Vispa ihop smör och socker.
Tillsätt äggen och sist mjölet.
Tryck ut degen i en pajform. (mjöla händerna så går det lättare)
Skala äpplen och skär i klyftor.
Strö över kanel på äppelklyftorna innan du trycker ner dem i degen.
Grädda.
 
 
 

Många bilder blev det idag, är visst en "fotonörd" också...kram A-L