Kanelbulle-kaka

 
Mmm det luktar kanelbulle i hela huset när man gräddar denna goda kakan...
 
Smöra och bröa en form.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
 
(0,5 dl socker+1,5 msk kanel)
 
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder.
Tillsätt gräddfilen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Blanda ihop sockret och kanelen.
Häll i ett "lager" smet och strö över ett lager kanel-socker.
Häll på mer smet samt kanel-socker blandning.
När smeten och kanel-sockret är slut skivar du på lite smör. (ca 2 msk)
Grädda ca 45 minuter, men känn efter med sticka om den behöver gräddas ytterligare.
 
Serveras ljummen då smakar den som bäst...
I morgon ska jag bjuda på ett efterrättstips, kanske till nyår...?
KRAM / A-L
 
 
 
 
 
#1 - - Philippa:

Herre min jesus. Ni borde skaffa ett konditori, ni är helt grymma på att baka.
:O <3
Tusen kramar till er! Trevlig torsdag.

Svar: Hej snälla! Så roligt att höra att någon gillar det man gör.... tusen kramar tillbaka
AnnaLena & AnneLie