Potatis-snurror

Hmm,vet att detta inte är något kak-tips men det är ett riktigt bra mat-tips!
Dessa potatis-snurror är ett  jätte gott alternativ när man tröttnat lite på potatisgratäng och klyftpotatis.
Man ska ju försöka variera sig till alla grilltillfällen och ibland tryter fantasin...
Men detta måste ni lova att prova!
 

12 st
 
1 (färsk) smördegsrulle
Kokt kall potatis (använd rester från kylen om du har)
Riven västerbottenost
Salt/vitpeppar/svartpeppar
 
(Ägg till pensling)
 
Rulla ut smördegen, låt den ligga kvar med smörpappret under.
Pressa över ett ca 2 cm tjockt potatislager.
Salta och peppra.
Strö över rikligt med riven ost.
Rulla ihop från långsidan. Använd smörpappret att "spänna" rullen med.
Man kan pensla sista kanten med vatten så "limmar" det ihop rullen.
Låt rullen vila i kylskåp med pappret runt om.
Perfekt att förbereda till och med dagen innan om man vill...
Skär skivor ca 2 cm och lägg på en plåt.
Pensla med ägg och strö över lite mer ost.
Grädda i 225 grader ca 20 minuter eller tills dom fått fin färg och ser spröda ut.
 
// A-L
 
 
 
3 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: bakelse, potatis, västerbottenost
#1 - - Eva:

Dessa snurror är absolut det godaste som finns, enda problemet är att man äter alldelas för många det är omöjligt att sluta.

#2 - - Mamma till 4 :

Supergoda!! Om man inta provar dessa får man skylla sig själv, då går man miste om en matupplevelse utan like.

#3 - - Anonym:

Ser ut som nåt jag kan gilla, får prova till helgen. Tack för jätteroliga och ovanliga recept!