Morotskaka

 
Hej!
Idag har vi varit på middag hos mor och far. Tog med mig denna morotskakan till fikat, dagen till ära dekorerad som ett litet "morotsland"...
Älskar denna saftiga kakan med krämigt täcke, känns lite nyttig också... hmm
 
Jag valde att baka denna kakan i en liten "braspanna" 25x35 men det går bra med en vanlig springform också då får du en hög kaka...
 
Till denna kakan behöver du:
4 ägg
350 g rivna morötter
2,25 dl matolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel
 
Vispa ägg, olja och morötter poröst.
Blanda övriga ingredienser och vänd ner de försiktigt i morotsblandningen.
Häll i bakplåtspappersklädd springform alt braspanna.
Grädda (springform ca 60 minuter i 175 grader nedre delen av ugnen.)
(Braspanna 200 grader i ca 20 minuter.)
Låt svalna.
 
Glasyr:
100 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
2,25 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
(ev lite citronsaft eller skal)
 
Blanda allt med elvisp och bred på kakan.
Gör dubbel sats till braspannan.
 

Trevlig kväll / A-L
#1 - - Carolina:

åh vilken fin! jag skulle dock tripplat laget frosting, hehe ;)

#2 - - M:

Jättegod, saftig och smälter i munnen. Att den dessutom är väldigt dekorativ gör inte saken sämre.

#3 - - Fristaden Med Hund:

Ser Jättegott ut!