PIZZAGIFFLAR
Hej!
Här doftar det nybakat i huset och vi ska snart prova dessa pizzagifflarna...
Perfekta att ta med på utflykt eller äta till mellanmål.
(24 st)
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör
ca 13 dl vetemjöl
2 tsk salt
Fyllning:
rökt skinka, hackad
riven ost
pizzakrydda
tomatsås (jag tog Dolmio)
Pensling:
I ägg
sesamfrön
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
Lös jästen i mjölken.
Tillsätt salt och mjöl, lite i taget.
Arbeta degen väl.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Dela degen i 3 delar.
Kavla ut varje degbit till en cirkel.
Dela den i 8 bitar.
Lägg fyllningen på utekanten av triangel och rulla ihop mot mitten.
Lägg på plåt med skarven nedåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
På återseende / A-L