Nutellacookies

 
Hej!
Idag har det fikats flitigt kan jag lova... förmiddagsfika hos svärmor, eftermiddagsfika hos mamma och middag och fika här hemma med barnen ikväll... En härlig dag med mycket prat och glada skratt...
 
Idag bjuder jag på ett recept på Nutellacookies:
(kakorna innehåller inget smör)
Du behöver:
1 dl socker
1 ägg
2 dl Nutella (kylskåpskall)
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
 
Vispa ihop socker och ägg.
Tillsätt den kylskåpskalla Nutellan. (lättast att mäta upp den rumsvarm och ställa den i kylen)
Vispa tills den är klumpfri.
Tillsätt mjöl och bakpulver.
Arbeta ihop degen.
Låt degen vila i kylen medan du värmer ugnen till175 grader.
Rulla bollar (blir ca 16 st ) och lägg på en plåt.
Platta något.
Grädda 8-10 minuter.
Stämpla efter gräddning om du vill...
Låt kakorna vila något på plåten innan du flyttar över de på ett galler.
 

Ha det gott // A-L

Frusen Cheesecake med limemarinerade jordgubbar

 
Hej på er!
Här kommer ett tips till morsdagsfikat, en gammal goding som jag gjort i många år men aldrig tröttnar på...
Serveras med limemarinerade jordgubbar, mums
 
Du behöver:
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl grädde
Ca 8 digestivekex
 
Mixa kexen och fördela smulorna i en springform med bakplåtspapper.
Dela äggen i 2 bunkar.
Vispa vitorna till ett fast skum.
Vispa grädden.
Vispa gulor tillsammans med vaniljsocker och socker till en porös smet.
Tillsätt philadelphiaosten i äggsmeten och blanda tills den är slät.
Rör ner den vispade grädden.
Vänd sist ner äggvitorna försiktigt.
Häll smeten över smulorna och ställ i frysen, gärna över natten men minst 4 timmar.
 
Limemarinerade jordgubbar:
1 lime
1 liter jordgubbar
2 msk råsocker alt 2 msk flytande honung
 
Skiva jordgubbarna.
Riv skalet av limen och pressa ur saften.
Tillsätt socker eller honung.
Häll blandningen över jordgubbarna ca 20 min före servering...
Dekorera cheesecaken med jordgubbarna.
 
Trevlig kväll // Anna-Lena
 
 

Lite nytt...

Hej!
Tänkte visa lite nytt på bakfronten, allt köpt på Lager Haus. Ska bli kul att fundera på något gott att göra med de frystorkade bären...
 

Frystorkade bär, finns i smakerna: jordgubbar, rabarber och björnbär...
(passar som garnering och smaksättning...)
 

Söta förpackningar med strössel... polkagris, tuttifrutti, saltlakritsflakes...
 

Rödrandiga småbrödsformar till bla "grottor" och "hårda" muffinsformar med söta hjärtan. Perfekta till kladdmuffins, man kan äta direkt ur likt en bägare...
 
Ses snart igen / A-L
Visa fler inlägg