Mirror glaze


Hej på er!
Denna läckra glasyren måste ni bara prova! Lite svårt att fånga riktigt hur läcker den är på bild, men den blir spegelblank och nästan lite metallic...
 
Du behöver:
350 g vit choklad
300 g strösocker
200 g kondenserad mjölk
19 g gelatinpulver
1,5 dl vatten
pastafärg
 
Blötlägg gelatinpulver med 0,5 dl vatten.
Häll 1 dl vatten, strösocker samt kondenserad mjölk i en gryta.
Värm på medelvärme tills sockret smält och du ser första bubblan.
Tag från värmen.
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Tillsätt gelatinet samt lite pastafärg.
Slå den varma vätskan över och vänta en liten stund.
Kör ihop allt med en stavmixer.
Sila glasyren för att bli av med alla små luftbubblor.
Låt glasyren vila tills den är ca 32 grader då är den lagom att slå över din tårta...
Ställ tårtan på ex ett glas med en form under så att glasyren kan rinna runt kanterna och samlas upp i formen under.
Dra bort den lilla dropp kanten längst kanten med en kniv.
Jag gjorde moussehjärtan att dekorera min tårta med denna gång istället för hela tårtan...
 

I morgon blir det en lååång dag på jobbet, bäst att ta en tidig kväll...
Kram Anna-Lena
#1 - - Anonym:

Hej
Rocker denna tull en helt vanlig rund tårta??

Svar: Ja visst
AnnaLena & AnneLie

#2 - - Anonym:

Hej
Rocker denna tull en helt vanlig rund tårta??

Svar: Ja visst!
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Anonym:

Går det bra med hushållsfärg?

Svar: Det går säkert bra..
AnnaLena & AnneLie