Sirapsbröd i långpanna


Hejsan!
Hoppas ni alla njuter av en trevlig jul! Idag är helt klart bästa dagen. Ingen stress, bara mys. Snart kommer äldsta sonen med familj hit så är alla samlade. Ska fixa lite god mat och sen blir det lite spel hoppas jag...
 
Detta sirapsbrödet i långpanna gjorde jag både till lillejul och i går och hade med mig. Så lätt att bara röra ihop och det blir så saftigt och gott... ni måste prova!
 
Du behöver: (liten långpanna ca 25x30 cm)
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
3 dl mörk sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Blanda filmjölken med sirapen.
Tillsätt övrigt och rör tills allt blandat sig.
Häll smeten i formen.
Ställ in formen i kall ugn och starta den på 150 grader.
Låt brödet stå en timme i ugnen.
 
Dela brödet på mitten så du får 2 långa bröd.
Ät och njut...
 

Älskar lätta brödrecept...
 

Ha det nu riktigt gott och tack för att ni vill titta in här hos oss...
 
Kram Anna-Lena