Påsktårta


Hej!
Hemkomna från påskmiddag med tjocka släkten, Jag gjorde en enkel tårta till kaffet...
Maränghönor i ring runt näst av choklad och cashewnötter.
 
Du behöver:
(Springform ca 18 cm)
 
Botten:
150 g smör
100 g mörk choklad
2 msk kakao
4 ägg
1,5 dl strösocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Tillsätt kakao och hackad choklad, rör tills chokladen smält.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt salt, mjöl och chokladblandningen.
Häll smeten i en springform ca 18 cm.
Grädda ca 25 minuter (kolla med sticka)
Låt botten svalna.
 
Vaniljkräm:
3 äggulor
0,5 dl grädde
0,5 dl socker
2 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
100 g smör
 
Lägg äggulor, socker, grädde och vanilj i en gryta.
Låt sjuda under omrörning tills den tjocknar.
Tag från värmen och tillsätt smöret.
Låt krämen svalna i kylen.
 
Chokladganache:
100 g mörk choklad
0,75 dl grädde
 
Värm grädden.
Lägg i hackad choklad och rör tills du har en slät chokladkräm.
Låt krämen svalna i rumstemperatur.
 
Garnering:
Chokladflisor
Hackade cashewnötter
(ev godisägg och maränghönor, recept finns i arkivet)
 
Dela botten i mitten.
Lägg en del på ett fat och bre på hälften av vaniljkrämen.
Lägg på nästa botten och bre på resten av vaniljkrämen.
Häll över ganachen och låt den rinna ner lite över kanten.
Ställ tårtan en stund i kylen.
Tag fram tårtan och dekorera med nötter, choklad och kanske några maränghönor och ägg...
 

// A-L
 
(Receptet kommer från tidningen Hembakat)
En kommentar publicerat i Tårta
Taggar: Cashewnötter, Fransk chokladtårta, Maränghönor, Påsktårta, Vaniljkräm
#1 - - Joanna-8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom:

så fin

Svar: Tack,snälla!
AnnaLena & AnneLie