Frusen Ballerina cheesecake


Hej igen!
Fick denna Ballerinacheesecaken till onsdagsfikat på jobbet och lovade familjen att göra den till helgen. Den försvann i ett nafs så den fick gott betyg...
Perfekt att förbereda och ha på lut i frysen, tips!
 
Du behöver:
2 paket Ballerinakex
30 g smält smör
 
Dela kexen, spara den ljusa ringen till topping.
Mixa den mörka delen med krämen.
Blanda smulorna med det smälta smöret.
Tryck ut i en springform.
 
Fyllning:
4oo g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1,5 dl grädde
1 dl socker
 
Vispa ihop osten och sockret.
Vispa grädden och vaniljsockret.
Rör ner grädden i ostsmeten.
Häll fyllningen över botten.
Hacka den ljusa delen på kexen grovt.
Fördela kexbitarna över smeten.
Plasta in och ställ i frysen.
Tag fram ca 20 minuter innan servering.
Ringla ev över lite chokladsås...
 

Kommer göra den här många gånger framöver.... mums!
// A-L
#1 - - Anne:

Wow! Denna ska jag göra till helgen.

Svar: Gör det, super god!
AnnaLena & AnneLie