Nötcremesbullar


Hallå!
Sitter ni bänkade nu i tvsoffan? Heja Frans!
I morgon ska vädret blir sämre så då passar det kanske bra med ett litet bullbak...
Dessa bullarna är galet goda!
 
Du behöver:
225 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk
1 nypa salt
3 ägg
11-13 dl mjöl
1,5 dl socker
50 g jäst
 
Värm mjölken fingervarm..
Lös jästen.
Tillsätt socker, salt och äggen.
Klicka i det rumsvarma smöret och mjölet lite i taget.
Arbeta degen en stund.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
 
Fyllning:
150 g smör
1 burk nötcreme
2 msk florsocker
( 1ägg till pensling, hackad mandel eller hasselnötter)
 
Blanda allt.
Klicka ut 24 "högar" på en bricka och ställ i frysen.
 
Arbeta igenom degen.
Dela degen i 24 delar.
Rullar till bollar och lägg i aluminiumformar.
Tag fram fyllningen och tryck ner en bit i varje bulle.
Låt jäsa ytterligare 25 minuter.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö över hackad mandel eller nötter.
Grädda 6-9 minuter i 250 grader.
 
 
Lördagskram // Anna-Lena
 
En kommentar publicerat i Bullar
Taggar: Godaste bullarna, Nötcreme, Nötcremesbullar
#1 - - Anonym:

Håller med - galet goda!