Chokladtäckt kolacheesecake
Hej!
Här kommer en galet god frusen kolacheesecake. Fixa till en och stoppa i frysen så har ni helg fikat fixat...
Du behöver:
Botten:
200 g Mariekex
75 g smält smör
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut smulorna i en springform.
Fyllning:
300 g Philadelphiaost
3 dl grädde
3 äggulor
1 dl socker
1 vaniljstång
0,5 burk Dulce de leche
Vispa ihop grädden med Philadelphiaosten till en ganska fast kräm.
Vispa äggulor och socker ca 3 minuter.
Blanda ihop de båda smetsorterna.
Dela och skrapa ur vaniljstången och rör ner i smeten.
Häll fyllningen på botten.
Klicka ut kolan och banka formen lite lätt så kolan sjunker något.
Ställ formen i frysen några timmar.
Ganache:
300 g mörk choklad
5 dl grädde
Värm grädden och slå den över den hackade chokladen.
Rör om till en blank kräm.
Tag fram formen från frysen.
Lossa kanten och ställ den på ex en mugg i en braspanna.
Häll ganachen över hela tårtan.
Ställ tillbaka den i frysen om ni inte ska mumsa på den direkt...
Dekorera med Physalis innan servering om du vill...
Nu ska jag krypa ner i sängen... God natt /A-L
(Recept från tidningen "Hembakat")
När bjuder du på denna😉