Citronrutor med maräng

 
Hej!
Denna helgen gick i rasande fart och vi går snart in i påskveckan... Tänkte tipsa om denna gula citronrutan med marängtäcke om ni blir fikasugna i Påskhelgen...
 
Du behöver:
250 g smör
3 dl socker
2 citroner, skal av den ena och saft av båda
3 ägg
3 äggulor
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt.
Vispa ner ägg, äggulor samt citronskal och saft.
Vänd ner mjöl och bakpulver.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 25x30 cm.
 
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker
 
Vispa vitorna hårt.
Tillsätt sockret lite i taget.
Vispa tills du har en blank maräng.
Bred marängen över citronsmeten.
Grädda kakan i 175 grader ca 35 minuter längst ner i ugnen.
Låt svalna.
 
Skär kakan i lagom rutor och ät som de är eller med god vaniljglass...
 
Ha det bäst! Kram A-L
 
#1 - - Marie Bergman:

Åhh vad gott! Älskar citron och maräng!