Dubbla citronkakor

 
Hej på er!
För mig som är tokig i småkakor så var de här kakorna lite fööör goda... jag åt fyra (!) stycken på raken. Har en semesterresa runt hörnet och tänkte mig va lite duktig, men det går så där haha
 
Du behöver:
125 g rumsvarmt smör
0,75 dl florsocker
2,5 dl mjöl
0,5 dl maizena
1 citron
 
Vispa smör och florsocker krämigt.
Tillsätt rivet citronskal samt mjöl och maizena.
Arbeta ihop till en deg.
Rulla degen till en längd och dela den i 30 små bitar.
Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt.
Tryck till varje boll med en gaffel och grädda kakorna ca 15 minuter i 150 grader.
Låt svalna.
 
Vitchoklad/citron fyllning:
 
150 g vit choklad
2 msk grädde
citron essens
ev gul pasta färg
 
Smält den vita chokladen och blanda ner grädden.
Tillsätt lite citron essens samt lite gul färg.
Spritsa eller bre på fyllning och lägg ihop kakorna två och två.
Sikta över lite florsocker.
 
 
Måste göra de här snart igen, kanske med en lakritsfyllning...
Kram Anna-Lena
 
 
#1 - - Simona:

Oh vad goda dem ser ut att vara :) Kram Simona

#2 - - Mirre - Sweetwords:

Ser gudomliga ut

#3 - - Anonym:

Går dessa kakor att frysa in om man har lagt fyllningen emellan?
Hälsningar Agneta

Svar: Ja visst!
AnnaLena & AnneLie