Matiga havrescones

 
Glad påsk på er!
Tänkte att ni skulle få ett litet frukosttips om ni har tänkt att äta något annat än ägg förstås ha ha
Matiga scones med lantbrödsmjöl och smak av havre, inte dumma alls...
 
Du behöver: (6 st)
75 g smör
2 dl vetemjöl
4 dl ljust lantbrödsmjöl
1,5 dl havregryn
3 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjölsorterna, havregrynen, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt smöret och fördela det fint.
Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen.
Dela degen i 6 bitar.
Rulla bollar och platta dem något.
Nagga med en gaffel och grädda sconesen ca 10-12 minuter.
Severas nybakade med ost och marmelad.
 
Jag tittar in igen lite senare med några påsktips...
 
Solen tittar in och det ser ut att bli en härlig dag, bäst att hoppa ur sängen och göra gofrukost till familjen...
Kram A-L