Vaniljfylld toscakaka

 
Hej!
Idag gjorde jag en väldigt god toscakaka med vaniljfyllning. Alla tog minst två bitar så den hade strykande åtgång.
 
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
0,5 dl grädde
 
Smält smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt mjöl och bakpulver.
Vänd ner smör samt grädden.
Häll smeten i en springform, 24 cm.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 20 minuter I 175 grader.
Gör toscasmeten under tiden.
 
Tosca smet:
100 g smör
1 dl socker
50 g mandelspån
50 g hackade pekannötter
2 msk mjöl
2 msk mjölk
 
Låt alla ingredienserna sjuda ihop i en gryta.
Fördela toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 20 minuter, nu i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna.
 
Gör lite egen vaniljkräm eller vispa ihop köpt.
Dela kakan på mitten och lägg på ett lager vaniljkräm och lägg på locket.
 
 
Ni måste testa, den är så goood!
Kram A-L
#1 - - Marie Bergman:

Åhh mums!! :)

#2 - - Lisa Jungqvist Larsson:

åh herre vad gott detta såg ut!! Ska jag garanterat baka snart!:D

#3 - - Anonym:

Den ser farligt god ut.

#4 - - Emma:

Ser supergod ut. Vilka grader ska kakan gräddas i ?

Svar: 175 grader ska det vara😊
AnnaLena & AnneLie

#5 - - Anonym:

Hej! Har du glömt sockret i toscasmeten?

Svar: Ja, det hade jag visst, bra att du hörde av dig... Det ska vara 1 dl socker i toscasmeten.
AnnaLena & AnneLie

#6 - - Göran:

Undrar samma sak. Ska det vara socker i toscablandningen?

Svar: Sorry det ska vara 1dl socker i toscasmeten
AnnaLena & AnneLie