Solrosbröd

 
Hej!
Måste erkänna att det kliade ordentligt i mina bakfingrar när jag kom hem efter en helg med vänner i Malmö.
Det fick bli ett gott bröd till kvällsmat...
 
Du behöver: (1 bröd)
5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
2 tsk salt
4 dl ljust lantbrödsmjöl
8 dl vetemjöl
1 dl solrosfrn
 
Lös jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt salt och mjölet lite i taget.
Arbeta degen några minuter tills den känns smidig.
Tillsätt solrosfröna.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
Knåda degen och forma den till en stor bulle.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Snitta brödet med en vass kniv, jag använde ett rakblad.
Grädda brödet ca 25 minuter i 225 grader.
 
 
Njut det nygräddat så smöret smälter sådär gottigt...
 
Nu ska jag tänka på morgondagen, dags att börja jobba igen...
 
// A-L