Creme brulee cheesecake med smak av pepparkaka

 
Hej igen!
Här springer tiden iväg och vi njuter av att umgås med familjen.
Att jag gillar långpannekakor är ju ingen nyhet precis men den här passar även som dessert om ni dekorerar med en klick grädde och några bär...
 
Du behöver:
Botten:
5 digestivekex
8 små pepparkakor
50 g smält smör
 
Mixa kex & kakor.
Blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i form ca 20 x 20 cm.
Grädda ca 8 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
 
Fyllnig:
200 g philadelhiaost
1,5 msk mjöl
3 ägg
3 msk grädde
3 msk creme fraiche
1,75 dl socker
1 vaniljstång
 
Vispa ihop ost, socker samt mjöl.
Vispa i ägg, grädde, cremefraiche samt urskrapad vanilj.
Häll fyllningen i formen.
Sänk värmen till 150 grader.
Grädda ca 50-55 minuter.
Låt svalna.
Skär i rutor och ställ kallt.
Innan servering strör du över lite råsocker och bränner av så du får en knäckig yta.
Njut rutorna som de är eller dekorera med en klick grädde och några bär...
 
Hoppas ni får bästa kvällen hur ni än firar!
Ses igen nästa år / Kram A-L
 
( Receptet "med en del ändringar" hittade jag hos Klings kitchen)
#1 - - Felicia:

mums

#2 - - Marie Bergman:

Men åhhh vad gott!! Detta måste jag verkligen testa :)