Chokladpaj

 
Halloj!
Visst blir man lycklig av choklad? Svårt att inte le när man får sätta tänderna i den här krämiga chokladpajen iallafall...
 
Du behöver:
Botten:
13 st digestivekex
100 g smält smör
 
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut degen i en form.
 
Fyllning:
150 g mörk choklad
150 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
 
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker några minuter.
Tillsätt chokladblandningen och vispa ytterligare 1 minut.
Tillsätt mjölet och vänd ner det.
Häll fyllningen i formen och grädda pajen ca 10 minuter långt ner i ugnen i 175 grader.
Låt svalna.
 
Ganache:
100 g mörk choklad
0,75 dl grädde
30 g smör
1,5 msk florsocker
1 msk strösocker
 
Koka upp grädde, smör, samt socker.
Tag från värmen och tillsätt hackad choklad.
Rör tills ganachen är slät.
Häll ganachen över pajen pch ställ kallt minst en timme innan servering.
 
 
Kladdigt och magiskt gott... Serveras med grädde och några hallon.
 
/ kram A-L
 
(Recept från tidningen "Hembakat")
2 kommentarer publicerat i Paj
Taggar: Choklad, Chokladpaj, Hallon, Lättvispad grädde
#1 - - Anonym:

Grattis på födelsedagen Anna-Lena. Hoppas du fått lite gofika idag.

Svar: Tack snälla!
AnnaLena & AnneLie

#2 - - Marie:

Den ser magiskt god ut