Glasstårta med havrebotten


Hej!
Gjorde en glasstårta i helgen som hade strykande åtgång. Den bestod av en havrekaksbotten och två lager krämig glass, nougat och vanilj.
Jag dekorerade med blåbär och dubbelnougatsremsor... (görs lätt med osthyvel)
 
Du behöver:
Botten:
75 g smör
1 ägg
2,5 dl havregryn
1 msk mjöl
1,25 dl socker
1 tsk bakpulver
 
Smält smöret och häll det över havregrynen och låt dem svälla en stund.
Tillsätt övrigt.
Tryck ut degen i en springform och grädda ca 18-20 min i 175 grader.
Låt svalna.
 
Nougatglass:
1 flaska Odense nougatsås
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
 
Vispa grädden.
Tillsätt övrigt och blanda.
Häll glassmeten på botten och ställ i frysen ett par timmar innan du gör vaniljglassen.
 
Vaniljglass:
5 dl grädde
1 vaniljstång
1 burk kondenserad mjölk
 
Skrapa ur vaniljen och vispa den tillsammans med grädden.
Tillsätt den kondenserade mjölken.
Häll glassmeten i formen och frys ytterligare några timmar, gärna över natten.
Dekorera med bär och varför inte några nougatremsor...
 

Så himla gott med glasstårta och smidigt att förbereda eller hur?
 
Hörs snart igen / A-L
 
2 kommentarer publicerat i Glass
Taggar: Blåbär, Dubbelnougat, Glasstårta, Havrekaksbotten, Nougatglass, Vaniljglass
#1 - - Anonym:

Ser otroligt gott ut, måste provas!

#2 - - Amanda A:

Ser underbart ut!