Sega jordnötsblondies

 
Hej på er!
Lördag och vi ska snart bege oss till pulkabacken med lilleman. Man får passa på för snön kanske inte ligger kvar så länge...
Jag har bakat galet många minisemlor nu på morgonen. De ska få olika fyllningar så är de små orkar man smaka fler än en...
I kväll blir det kalas med catering och fikat blir då dessa minisemlor.
 
Blir ni baksugna i dag kan jag tipsa om dessa goda jordnötsblondies.
Du behöver:
 
100 g extrasaltat smör
3,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mak jordnötssmör
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g vita chokladknappar
1 dl jordnötter
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop smör, vaniljsocker samt farinsocker.
Blanda ner ägg och jordnötssmör.
Tillsätt mjöl, salt och bakpulver.
Bred ut smeten i en form 20x25 cm.
Häll över chokladknappar samt grovt hackade jordnötter.
Grädda kakan ca 25-30 minuter.
Låt svalna.
Pudra över lite florsocker och skär i lagom rutor.
Denna kakan görs med fördel dagen innan, blir godare och godare...
 
Hoppas ni får en toppen lördag / kram Anna-Lena