Semmelwraps med vaniljkräm o blåbär


Hej på er!
Vad har ni för planer för helgen? Här blir det lite målning (ska elda upp mina målarkläder sedan och grilla en korv, ha ha) Det kan vara det tråkigaste som finns, men har man lite gofika till hands så går det lite lättare...
Känner ni också för en lördags fika kan jag tipsa om hemgjorda semmelwraps med ljuvlig vaniljkräm och blåbär...
 
Du hehöver: (12 st )
25 g jäst
2,5 dl kaffegrädde
0,75 dl socker
50 g smör
6-7 dl mjöl
1 nypa salt
0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade
 
Smält smöret.
Tillsätt kaffegrädden och kardemumman och låt bli fingervarmt.
Lös jästen.
Tillsätt salt, socker samt mjöl.
Arbeta degen i maskin några minuter.
Låt jäsa 40 minuter.
Dela degen i 12 bitar.
Rulla bitarna till bullar och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
Kavla ut varje bulle till ca 2 mm tjock och ca 12 cm i diameter.
Nagga bröden och grädda 3-4 minuter i 225 grader.
De ska vara bleka, spricker lätt annars vid ihop rullning...
Låt svalna under bakduk.
 
Servering:
Lägg härlig vaniljkräm i mitten på brödet.
Spritsa på vispad grädde samt blåbär.
Vik upp botten på wrapen och vik in sidorna.
Sikta över florsocker, ät och njut!
 
Ha det gott / A-L
 
 
 
 
 
 
3 kommentarer publicerat i semla
Taggar: Blåbär, Semmelwrap, Vaniljkräm
#1 - - JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

#2 - - Marie Bergman:

Ser magiskt gott ut =)

#3 - - Hanna Karlsson:

Det där ser ju så gott ut! :-)