Schweizernötkaka

 
Hej på er!
Gillar ni choklad och nötter så kommer ni gilla denna godingen... Lite småseg mandelbotten med ljuvlig Schweizernöt topping, ni måste prova!
 
Du behöver:
Botten:
2 dl mandelmjöl
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl muskovadosocker
1,25 dl mjöl
100 g smält smör
 
Smält smöret.
Vispa sockersorterna fluffigt tillsammans med äggen.
Tillsätt mjöl, mandelmjöl samt smält smör.
Häll smeten i en springform ca 23 cm.
Grädda kakan i 180 grader ca 20 minuter, kolla med sticka.
Låt kakan svalna.
 
Schweizernöttopping:
200 g schweizernötchoklad
1 dl grädde
2 tsk smör
 
Värm grädden.
Hacka chokladen.
Smält ner chokladen i grädden och rör sist ner smöret.
Häll toppingen över botten och låt den stelna en stund i kylen.
 
Servera med grädde eller god vaniljglass och några goda bär...
 
 
Må gott /A-L
#1 - - EVELINA:

Ser helt otroligt god ut! Tack för receptet!!

Svar: Tack! Varsågod
AnnaLena & AnneLie

#2 - - Malin:

Den Har Jag gjort många gånger, men tappat bort receptet. Tack, den är helt fantastiskt god!

#3 - - hungrigast.blogg.se:

Hej! Gillar verkligen er blogg. Det är så fina bilder och det är så skönt att det är receptet rakt upp och ner och inte en massa text.😀👍

Svar: Tack! Kul att du gillar bloggen... kram
AnnaLena & AnneLie

#4 - - En grön blogg:

Låter ju helt fantastiskt gott!!