Snabba tunnbröd

 
Hej!
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott! Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid...
 
Du behöver: (6 st )
50 g smör
1,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl (byt ut en deciliter eller två mot ett annat mjöl om du vill)
2,5 dl filmjölk
1 tsk salt
 
Fin fördela smöret i de torra ingredienserna.
Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen.
Dela degen i 6 bitar och forma till bollar.
Kavla ut bollarna till rundlar ca 0,5 cm tjocka på mjölat bord.
Nagga ordentligt med gaffel.
Grädda direkt i 250 grader ca 7-8 minuter.
 
 
Njut de här rykande varma så smöret smälter eller låt de följa med i fikakorgen...
 
Nu har sommarvärmen äntligen kommit hit... så idag åkte vi med lilleman till stranden. Bästa stället liksom med sandlåda och badkar på samma gång.
Det blev dock inget bad för mig, 21 grader är lite för kallt ha ha
Hoppas på ännu en toppen dag i morgon...
 
Kram A-L
 
 
 (Recept från "Lindasbakskola")
0 kommentarer publicerat i Bröd
Taggar: Bakpulver, Tunnbröd, Utflykt bröd