Vanilla crumb cake

 
Hej!
Hoppas allt är bra med er oavsett om ni har semester elller börjat jobba igen... Vi är lediga och tar dagen som den kommer...
 
Bakade en Crumb cake idag till fikat. Det är en mjuk kaka med ett krispigt täcke. Så himla god i all sin enkelhet..
Man kan välja att baka den som jag gjorde i en springform eller i liten "långpanna"
 
Du behöver:
250 g smält smör
7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
6 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl creme fraiche
 
Dekoration:
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
 
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Häll över smöret och blanda ihop till en smulig deg.
Tag bort 3 dl av smuldegen till topping.
Blanda ner creme fraiche samt ägg i skålen.
Häll smeten i en form.
Toppa med resterande smulor.
Grädda kakan i 200 grader i 30-35 mimuter (springform) eller ca 15-20 minuter i form 30x40 cm.
Blanda florsockret med vaniljsockret och sikta det över när kakan den ljumma kakan.
Låt svalna.
 
 
Njut kakan som den är eller med lite lättvispad grädde och några bär...
 
 
Besökte mysiga Tjärö häromdagen. Åt en god lunch och strosade runt...
 
Ha det bäst!
Kram A-L
#1 - - Miss Baby Peaches:

Oj vad det där såg gott ut!

#2 - - Anne:

Denna måste jag baka. Kan inte bli annat än gott. :)

Svar: Gör det! Supergod....
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Josse:

Tog precis ut min kaka, men under smulorna verkar kakan lös. Ska det vara så? 🙈