Vaniljpannacotta med ananasgrädde

 
Hej!
Bjuder på ett efterrättstips idag, kanske något att prova till helgen...
 
Du behöver: (4 portioner)
5 dl grädde
2 gelatinblad
0,5 dl socker
1 vaniljstång
 
Skrapa ur vaniljstången och lägg i en gryta, låt stången följa med.
Sjud socker, grädde samt vanilj i ca 15 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Krama ur dem och låt de smälta i gräddblandningen.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen.
 
Ananasgrädde:
Krossad ananas på burk alt hackad färsk ananas
2 dl grädde
 
Vispa grädden.
Tillsätt ananas och rör om.
Toppa pannacottan med en klick ananasgrädde innan servering.
 
 
Ha det gott / A-L
 
#1 - - Sanna:

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste inlägg också!