Rabarbermuffins med vitchoklad och crunch

 
Hej på er!
Har varit iväg på en efterlängtad resa men är nu tillbaka på hemmaplan och njuter av en ledig dag.. Det har kliat ordentligt i mina bakfingrar och i morse bakade jag några riktigt somriga muffins. I de samsas rabarber med vit choklad och på toppen härligt harecrunch...
Visste ni att det är muffinsdagen på lördag? Passa på att prova de här då eller kanske några från arkivet...
 
Du behöver: (12 st)
100 g smör
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2 ägg
1 dl vita choklad knappar
(några späda rabarber)
 
Smält smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt det smälta smöret samt mjölet och den vita chokladen.
Dela upp smeten i 12 st muffinsformar, gärna placerade i muffinsplåt.
Skala och dela rabarberna i bitar.
Truck ner några bitar i varje form.
 
Havrecrunch:
50 g smör
0,5 dl socker
1.5 dl havregryn
 
Smält smöret och tillsätt socker och havregryn.
Fördela crunchet i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i 180 grader ca 15 minuter.
 
 
GLÖM inte att vara med och TÄVLA om det fina färklädet från Lailas General store. Tävlingen pågår nämlingen bara idag med, Allt ni behöver göra är att skriva vad ni gillar att baka, på så vis får vi en liten hint om vad ni vill bli inspirerade av här på bloggen...
 
Ha det bäst!
Kram Anna-lLena
#1 - - Anne:

Vad gott det ser ut. Ska kika efter rabarber i affären idag och kanske baka dessa imorgon eftersom det är muffinsdagen. Måste ju firas. ;-)