Kalljästa kalasbullar

 
 
Hej på er!
Någon som har eller tänker äta kanelbullar idag? Det här med traditioner tycker jag är viktigt, så det blir nog en bulle eller två innan dagen är slut  ha ha...
 
Min mamma brukade baka dessa bullarna till oss och dom är verkligen såå goda, lite wienerbrödaktiga liksom...
Ni måste testa!
 
Du behöver:
150 g smör, rumsvarmt
0,75 dl grädde
50 g jäst
5-6 dl mjöl
2 ägg
2 msk socker
 
Finfördela smöret i mjölet.
Lös jästen i grädden.
Tillsätt socker samt ägg i gräddblandningen.
Slå blandningen över mjölet och arbeta snabbt ihop degen.
 
Fyllning:
1 dl florsocker
1oo g smör
1 msk kanel
 
Rör ihp allt.
 
Kavla ut en rektangel.
Bred på fyllningen.
Rulla ihop från långsidan.
Skär ca 2 cm bitar och lägg i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 2 timmar.
 
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna ca 7-8 minuter i 225 grader.
 
Trevlig kväll / kram A-L
 
 
#1 - - Felicia:

åh vad gott

#2 - - Lotta:

Låter gott!
Så dom behöver bara jäsa en gång?

#3 - - Erika:

Vad fina dom blev!