Äppelkaka med citron & kardemumma
Hej på er!
Vad passar bättre så här års än en riktigt god äppelkaka... Denna godingen har smaksatts med citron och kardemumma, mums
Du behöver:
125 g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (zest)
2 ägg
2 msk mjölk
0,5 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl
Smält smöret.
Rör ner socker samt vaniljsocker.
Tillsätt citronzesten.
Rör ner äggen.
Blanda ner vetemjöl, bakpulver samt mjölken.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper.
Fyllning:
3-4 st äpplen (lite beroende på storlek)
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk socker
pärlsocker
Skala och skiva äpplena tunnt.
Tryck ner dem i smeten.
Mortla kardemumman och blanda med sockret.
Strö det över äpplena.
Toppa med lite pärlsocker.
Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter.
Servera denna äppelkakan i all sin enkelhet eller med vaniljsås...
Kan man annat än längta tillbaka hit när regnet smattrar mot rutan...
Kram från ett regnigt Blekinge / A-L
( Receptet hittade jag hos Starwomen)
Så härligt, ja lite värme i septemberrusket är gott, hemkommen från Mallorca, er sida är så härlig, älskar att baka så ofta inne o kolla vad ni har på g. Kram Birgit