Flarntårta

 
Hallå där!
Har varit hos ena sonen och kollat på de små lammen som kommit när vi var iväg. Så himla söta!
Gjorde denna super enkla tårtan som vi hade med oss...
Den består av 2 stora knäckiga havreflarn med choklad/daim fyllning.
 
Du behöver:
125 g smör
1,5 dl socker
2 dl havregryn
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 dl mjöl
 
Smält smöret och blanda ner övrigt.
Tag fram 2 bakplåtspapper.
Rita av en mattallrik och fördela smeten lika.
Bred ut och grädda 1 i taget, ca 10-12 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
 
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1,5 msk kakao
1,5 msk florsocker
1 dubbeldaim
 
Vispa upp grädden tillsammans med kakao & florsocker.
Lägg ena flarnet på ett fat.
Bred på fyllningen.
Hacka daimen och strö över.
Lägg på det andra flarnet.
Ringla ev över lite smält choklad och dekorera med lite strössel... ( Jag tog lite guldströssel, dagen till ära 😉)
 
En väldigt enkel men så god tårta som ni måste prova...
 
Hoppas ni får en härlig kväll!
Gott Nytt År! 
Kram Anna-Lena

Kolabakelser

 
Hej igen!
Ni får ursäkta att det varit lite tyst här ett tag för vi har varit ute och rest. Har äntligen fått se Afrika och alla fantastiska djur...
Första gången jag varit iväg över julen så det fick bli lite julfirande i efterskott med familjen i går.
För er som letar efterrättstips till i morgon kan titta i kategorin "efterrätt" och för er som är sugna på att baka något gott till kaffet så kommer här ett litet tips:
 
Du behöver: ( ca 20 st)
300 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
3 dl socker
5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
 
Blanda alla ingredienserna till en deg.
Tag ca 1 msk deg och rulla till en boll. 
Lägg i aluminiumformar.
Grädda ca 15 minuter i 175 grader. 
Gör under tiden kolansmeten.
 
Kola:
150 g smör
2 msk kakao
6 msk grädde
3 dl socker
1 msk vetemjöl
 
Lägg alla ingredienserna i en gryta och sjud tills den tjocknar något.
Tag ut kakorna och fyll på med kola i mitten av formarna.
Grädda ytterligare någon minut tills det småbubblar lite i kolan.
Låt svalna.
 
Servera som de är eller med en liten klick grädde så blir det en liten bakelse, inte dumt alls...
 
Nu ska jag sätta mig och titta igenom flera tusen semester bilder, hoppas jag ställt in kameran rätt...
Alltid lika spännande 😉
 
Ha det bäst!
Kram A-L

Brända mandlar

 
Hej!
Måste varna att dessa mandlar är beroende framkallande, så ni provar på egen risk ha ha
 
Du behöver:
200 g sötmandel
0,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
0,5 tsk kanel
1 nypa vaniljpulver
 
Torr rosta mandeln i en stekpanna tills det börjar knäppa i dem.
Koka upp övriga ingredienser i en gryta.
Tillsätt mandeln.
Låt allt koka ihop under omrörning.
När allt har kokat in häller du upp mandeln på ett bakplåtspapper och separerar dem.
Låt svalna.
 
Perfekta till glöggmyset!
 
 
Brukar ni prova nytt julgodis eller gör ni bara gamla favoriter?
 
Kram A-L
 
Visa fler inlägg