Chokladbollskladdkaka

 
Hej!
En kladdkaka sitter alltid fint eller hur? Med lättvispad grädde eller vaniljglass... mums
Här kommer en chokladbollsvariant...
 
Du behöver:
125 g smält smör
3 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
0,75 dl kakao
1 msk starkt kaffe
 
Smält smöret.
Tillsätt kakao samt socker.
Tillsätt ett ägg i taget.
Vänd ner övrigt.
Häll smeten i en springform och grädda i nedre delen av ugnen ca 22 minuter.
Låt svalna.
 
Topping:
150 g mörk eller ljus choklad
1,5 dl grädde
(kokos)
 
Koka upp grädden.
Tillsätt hackad choklad och rör tills du har en blank, slät kräm.
Bred chokladen övre kakan.
Strö över lite kokos.
 
Chokladbollar:
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk kallt starkt kaffe
 
Smält smöret och låt det puttra en liten stund.
Tillsätt övrigt.
Ställ smeten en stund i kylen.
Rulla små bollar och doppa i kokos.
 
Dekorera kakan med chokladbollar och servera den med glass eller lättvispad grädde... Mums
 
 
// A-L
 
#1 - - Ida Jansson:

Oj va smaskigt! Men mäktigt 😉