Geisha maränger

 
Hallå!
Blir ni sugna på något fredagsgott så kommer här ett härligt tips : Geisha maränger...
 
Du behöver: (6 st)
3 äggvitor (1 dl)
1 dl socker
2 dl florsocker
100 g Geisha choklad
 
Vispa äggvitorna till ett fast skum, börja på låg hasighet.
Tillsätt strösockret lite i taget under fotsatt vispning tills du har en blank maräng.
Sikta ner florsockret lite i taget och vänd ner det försiktigt.
Smält chokladen.
Ringla ner chokladen i marängen och vänd försiktigt så det inte blir för blandat.
Använd 2 skedar och lägg upp 6 "maränghögar" på en plåt.
Grädda marängen i 80 grader varmluft i 2 timmar.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ytterligare 1 timme.
 
 
Njut marängerna som de är eller som efterrätt med glass, grädde & några bär...
 
Ha det bäst!
Kram A-L
 
 
 
 

Polly crunch kaka

 
Hallå!
Idag har vi smaskat på denna godingen. Kakbotten med kladdkaksfyllning och nya polly "super crunchy"...
 
Du behöver:
Botten:
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Blanda allt till en deg i en matberedare.
Platta ut degen i en springform med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 7 minuter.
 
Kaksmet:
100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl ljust muskovadosocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
(Polly super crunchy)
 
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg samt de båda sockersorterna fluffigt.
Tillsätt kakao, vaniljsocker samt mjöl.
Rör sist ner smöret.
Tag ut formen när botten gräddats i 7 minuter.
Häll över smeten.
Toppa med crunchy Polly.
Ställ in kakan igen och grädda ytterligare ca 15-17 minuter.
 
Servera kakan med lite vispad grädde eller vaniljglass...
 
Ha det bäst!
Kram A-L
 

Äppelkaka

 
Hallå!
Här njuter vi solig söndag med lite småfix i trädgården... Har just sågat ner ett fruktträd som har sett för tråkigt ut länge...
Alla säger att det är ett riktigt fruktår i år men jag har inte ett enda äpple på mina 3 äppelträd 🙄
Så det fick bli köpeäpple till denna kakan ha ha
 
Detta kan vara den snabbaste, enklaste och kanske den godaste äppelkakan... Prova!
 
Du behöver:
100 g smält smör
4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
1 ägg
3-4 rivna äpplen
(kanel)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv äpplena.
Blanda ner övriga ingredienser. ( ej rivet äpple)
Fördela halva degen i en springform med bakplåtspapper och jämna till.
Lägg på rivet äpple.
Strö över kanel om så önskas.
Smula över resten av degen.
Grädda ca 15 minuter tills kakan fått lite färg.
Sikta över florsocker innan servering.
 
Serveras med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde...
 
Nu ska vi dricka en kopp kaffe sen får det nog bli en liten svamprunda. Någon som hittat svamp?
Kram A-L
 
 
Visa fler inlägg