Hallonmums

 
Hallå!
Hoppas ni njuter av en härlig helg... Vi har varit en runda på rallyt som går här i krokarna och fikakorgen hängde med förstås.
Blir ni också sugna på att baka något gott i helgen så kan jag tipsa om denna varianten av kärleksmums.
 
Du behöver:
Botten:
150 g smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g hallon, gärna färska
 
Smält smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Rör ner smöret.
Häll smeten i en form ca 25x30 cm.
Fördela hallonen.
Grädda botten ca 20 minuter i 175 grader, kolla med sticka.
Låt svalna.
 
Glasyr:
150 g smör
100 g vit choklad
1 msk vanljsocker
3,5 dl florsocker
1,5 dl hallon
Lite citronsaft
(riven kokos)
 
Smält smöret tillsammans med hallonen.
Tag från plattan och smält ner den vita chokladen.
Rör ner florsocker samt vaniljsockret.
Smaka av med lite citron saft.
Bred glasyren på botten.
Strö över rikligt med riven kokos.
Ställ kallt.
Skär kakan i lagom rutor, ät & njut!
 
Ha det bäst!
Kram A-L
 

Geisha maränger

 
Hallå!
Blir ni sugna på något fredagsgott så kommer här ett härligt tips : Geisha maränger...
 
Du behöver: (6 st)
3 äggvitor (1 dl)
1 dl socker
2 dl florsocker
100 g Geisha choklad
 
Vispa äggvitorna till ett fast skum, börja på låg hasighet.
Tillsätt strösockret lite i taget under fotsatt vispning tills du har en blank maräng.
Sikta ner florsockret lite i taget och vänd ner det försiktigt.
Smält chokladen.
Ringla ner chokladen i marängen och vänd försiktigt så det inte blir för blandat.
Använd 2 skedar och lägg upp 6 "maränghögar" på en plåt.
Grädda marängen i 80 grader varmluft i 2 timmar.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ytterligare 1 timme.
 
 
Njut marängerna som de är eller som efterrätt med glass, grädde & några bär...
 
Ha det bäst!
Kram A-L
 
 
 
 

Polly crunch kaka

 
Hallå!
Idag har vi smaskat på denna godingen. Kakbotten med kladdkaksfyllning och nya polly "super crunchy"...
 
Du behöver:
Botten:
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Blanda allt till en deg i en matberedare.
Platta ut degen i en springform med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 7 minuter.
 
Kaksmet:
100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 dl ljust muskovadosocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt
(Polly super crunchy)
 
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg samt de båda sockersorterna fluffigt.
Tillsätt kakao, vaniljsocker samt mjöl.
Rör sist ner smöret.
Tag ut formen när botten gräddats i 7 minuter.
Häll över smeten.
Toppa med crunchy Polly.
Ställ in kakan igen och grädda ytterligare ca 15-17 minuter.
 
Servera kakan med lite vispad grädde eller vaniljglass...
 
Ha det bäst!
Kram A-L
 
Visa fler inlägg