SOCKERBULLAR

Har gjort hjärtformade bullar med tanke på morgondagen men trevligt alla andra dagar med...
Kan göras som släta bullar eller som kringlor istället om man föredrar det.
50 g jäst
200 g smör
4 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 krm hjorthornsalt
12 dl vetemjöl, gärna Manitoba Cream.
Garnering:
smält smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Smält smöret.
Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
Lös jästen i degvätskan.
Tillsätt övrigt och arbeta degen väl.
Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i ca 40 bitar.
Rulla ut en bit och rulla sedan in ändarna mot varandra och tryck till spetsen ner till.
Låt jäsa övertäckta 30 minuter.
Grädda i 250 grader ca 6-8 minuter.
Pensla med smält smör och doppa i socker/vanilj blandningen.
Dom bullar som ska frysas penslas inte förrän efter upptining och ev värmning.
Riktigt mumsiga bullar om ni frågar mig... /Anna-Lena

mmmmmm ser smarriga ut!!!