Farmors goda skorpor


Hej!
Hittade ett gammalt recept på farmor Lillys goda skorpor i en låda. Kunde inte låta bli att baka några och dom var precis så goda som jag minns dem...
Brukade sitta på köksbänken och knapra på skorpa...
 
Jag "smaksatte" mina skorpor med pistagenötter i stället för mandel. Kan tänka mig att tillsätta mörkchoklad, andra nötter, lakritspulver... Man kan göra många varianter, bara att prova sig fram...
 
Du behöver:
80 g smör
1,25dl socker
2 ägg
1,5 dl hackad mandel alt nötter
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Vispa smör och socker krämigt.
Tillsätt övrigt och arbeta ihop degen.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder över kortsidan på plåten.
Grädda längderna i 200 grader i 10 minuter.
Tag ut plåten och skär längderna i sneda skorpor.
Ställ in plåten och grädda ytterligare 3-5 minuter.
Låt svalna.
 

Nu vankas det kvällsfika...
Ha det bäst, kram A-L