Frusen pepperkakscheesecake

 
Hej där!
Hoppas du har en härlig lördag! Här har det regnat så det blev en perfekt bakdag... Ska på knyte i kväll så jag ska stå för fikat.
 
Bjöd på den här frusna pepperkakscheesecaken i går med smak av pepparkaka, vanilj & choklad...
 
Du behöver:
Botten:
15 st pepparkakor
5 st Digestivekex
100 g smör
 
Smält smöret.
Mixa pepparkakor & Digestivekex.
Blanda smulorna med smöret och tryck ut smulet i en springform med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Låt svalna.
 
Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl grädde
3 ägggulor
1 äggvita
1,75 dl socker
200 g Philadelphiaost
3 tsk pepperkakskrydda
2 tsk kakao
1 vaniljstång
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Vispa grädden.
Vispa äggulor, socker samt ost fluffigt.
Krama ur gelatinet och smält det i micron, det tar bara någon sekund.
Vispa hastigt ner gelatinet.
Häll över halva smeten i en annan bunke.
Smaksätt den ena smeten med pepparkakskrydda & kakao.
Smaksätt den andra med urskrapad vaniljstång.
Häll först ner den ena smeten och jämna till.
Häll sedan på den andra.
Plasta in och ställ i frysen.
 
Glasyr:
100 g mörk choklad
0,75 dl grädde
 
Värm grädden.
Häll ner hackad choklad.
Rör glasyren slät.
Tag fram formen från frysen.
Häll över glasyren.
Ställ åter i frysen.
Tag fram ca 20 minuter innan den ska ätas...
 
 
Tips: Dekorera gärna med små pepparkakor...
 
 
Kram A-L
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Mums!