Krämiga rabarberrutor

 
Hallå!
Idag bjuder jag på härliga rabarberrutor som ni måste testa nu när rabarberna är som bäst...
 
Du behöver: ( Form 25 x 35 cm )
7,5 dl mjöl
3 dl socker
3 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
350 g kallt smör
 
Arbeta samman samtligt till en smulig deg.
Häll hälften i formen och platta ut.
 
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl kvarg
2,5 dl rörsocker
3 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienserna och häll fyllning på botten.
 
200 g rabarber
1 msk potatismjöl
 
Skala och skär rabarberna i små bitar.
Blanda med potatismjölet.
Fördela rabarberbitarna i formen.
Smula över resten av smuldegen.
Grädda ca 30-35 minuter i 200 grader.
Låt svalna.
Skär i lagom bitar och sikta över florsocker.
 
Ät & njut!
 
Kram A-L
 
 
 
#1 - - emma:

oj så gott!

#2 - - Marie Bergman:

Mums!! :) Rabarbersäsongen är den bästa säsongen! :)

#3 - - iseedee:

De ser väldigt goda ut. :)