Kladdkakecookies med vitchoklad

 
Hej där!
Hoppas allt är bra med er och att ni suger ut det sista av sommaren...
Just nu småregnar det här och åskan mullrar långt borta så jag passar på att titta in till er med ett baktips...
 
Du behöver:
50 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 dl muskovadosocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
175 g mörk choklad, smält
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl
150 g hackad vit choklad
 
Vispa smör samt de båda sockersorterna krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Rör ner den smälta chokladen.
Tillsätt kakao, vaniljsocker, bakpulver samt mjöl.
Vänd ner hälften av chokladbitarna.
Ställ smeten i kylen medans du värmer ugnen till 175 grader.
Rulla valnötsstora bollar och platta något.
Tryck ner några vita chokladbitar och grädda i 9-10 minuter. (övergrädda inte!)
 
 
 
Gillar ni kladdkaka så kommer ni gilla de här. Lite spröda på utsidan och en krämig insida med vita chokladbitar både i och på 🙂
Chokladen utanpå blir lite härligt brynt, knäckig...
Ja ni hör ju att ni måste testa😉
 
 
HAPPY BAKING!
/ A-L
#1 - - Angelica Wåhlin:

Gud, vad gott! Detta recept måste jag testa :)

#2 - - Anita:

Så gott :D