Hallonmoussetårta på vit kladdkaksbotten

 
Hallå!
Någon mer som snurrat till dagarna och fått söndags feeling idag? Så härligt med dessa extra lediga dagar 🙂
I dag bjuder jag på ett tårtrecept som jag bakade i påskas, därav dekoren...
Härlig hallonmousse möter vit kladdkakebotten...
 
Du behöver:
Botten:
100 g smör
75 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret och rör ner den hackade chokladen.
Blanda ner övrigt.
Häll smeten i en springform (23/24 cm) med bakplåtspapper.
Grädda ca 18-20 minuter i 175 grader. 
Låt svalna.
Skär runt kanten.
 
Hallonmousse:
4 gelatinblad
3 dl grädde
2 dl hallonpure, passerad
2,5 dl florsocker
1 dl rysk yoghurt
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Vispa grädden, inte för fast.
Smält gelatinet i lite av hallonpuren.
Blanda grädden, yoghurt, florsocker samt hallonpuren.
Häll hallonmoussen på botten.
Jag sparade lite som jag la i en silikonform till dekoration.
Plasta in och ställ i frysen.
Hit kan man ju förbereda, så smidigt när man har mycket att göra på dagen D.
Tag fram tårtan från frysen några timmar innan servering.
 
Dekoration:
50 g Vit choklad
kokos
 
Smält chokladen och pensla den runt kanten.
Strö på kokos.
Har du gjort små mousser så ta ut de direkt från frysen och lägg på tårtan.
Ställ in tårtan i kylen.
Innan servering kan du spritsa på lite grädde.
Dekorera med färska hallon samt riven vit choklad.
 
(Ps Du gör hallopure genom att tina frysta hallon, mixa och sila bort fröna.)
 
 
 
Kram A-L
 
( Recept från Matplatsen)
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Tårta
Taggar: Hallonmoussetårta på vit kladdkaksbotten, kokos, tårta, vit choklad