APELSIN-CHOKLAD MARÄNGER

 
Älskar stora spröda maränger med segt innehåll, här med smak av apelsin-choklad...
Det är ju dock lite svårt att veta när dom är just så där perfekta...
Hade mina inne ca 2 timmar och förvarade dom i en kakburk av plast.
Föredrar man spröda maränger helt igenom förvarar man dom i en plåtburk.
 
Receptet räcker till 12 st bamse-maränger.
Väljer du att göra mindre får man korta tiden... man får in och" klämma" lite ibland (dom ska kännas torra)
 
6 st äggvitor
3 dl socker
200 g apelsinchoklad eller vilken som...
 
Vispa vitorna tillsammans med 1 dl socker till du har fått ett fast, vitt skum (det kan ta en stund)
Smält chokladen och låt den svalna lite.
Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa tills du fått en blank marängsmet.
Ringla i chokladen och undvik att blanda runt (man vill ju inte ha en helbrun maräng)
Skeda upp på en plåt.
Ringla ner mer choklad efter hand när du skedat upp det som var "chokladigt"
Grädda 1,5-2 timmar i 125 grader.
// A-L