Kladdkakesandwich
Här kommer ett recept på kladdkaka i sandwichvariant, känns genast lite "nyttigare" ha ha

BOTTEN:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
MJÖLKCHOKLADFYLLNING:
200 g mjölkchoklad (välj någon med smak om du vill ex mint, apelsin...)
1 dl grädde
1 tsk honung
0,5 tsk kardemumma (uteslut om du inte gillar)
25 g smör
Klä en form med bakplåtspapper 25x35 cm.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.
Blanda i övrigt och rör smeten slät.
Häll i formen, grädda i 150 grader 30-35 minuter.
Låt svalna.
Gör fyllningen.
Koka upp grädde, honung och kardemumma.
Hacka chokladen.
Dra grytan från plattan och häll ner chokladen.
Rör tills allt smält.
Tillsätt smöret och ställ fyllningen kallt ca 1 timme.
Dela botten på mitten, bred på fyllningen på den ena halvan och lägg den andra på...
Det går lättare att skära "snygga" bitar om den fått stå en timme i frysen.
Skär sedan kakan i sandwichbitar.
Vill man kan man ju bara dubbla receptet och göra två bottnar och dubbel fyllning, gott att ha i frysen...
Jag gjorde det och fick ut 16 bitar.
Kram Anna-Lena