TWIX-GLASS-TÅRTA

 
BOTTEN:
125 g smör
4 dl mjöl
2 msk socker
En nypa salt
 
FYLLNING:
Dulce de Leach (kondenserad kola)
 
VANILJGLASS:
4 dl grädde
1 vaniljstång
3 äggulor
1 dl socker ( dra gärna ner socker mängden till 0,25 dl det räcker gott o väl)
1 msk vaniljsocker
 
CHOKLADÖVERDRAG:
250 g mjölkchoklad
0,5 dl grädde
 
 
Jag gjorde glasstårtan i en brödform.
Receptet räcker till två stycken tårtor ( ca 10 bitar av varje)
Man kan ju halvera receptet, men det är ju inte fel att ha en på lut i frysen...
Jag la ett bakplåtspapper ner i formen och lät pappret sticka rakt upp så man lätt kan lyfta ur den ur formen och skära bitar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop ingredienserna till botten och tryck ut i formarna.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna.
Dela sedan en burk Dulce de Leach mellan formarna och bred ut till ett jämnt lager.
Vispa socker och äggulor poröst.
Vispa grädden, vaniljsocker och fröna från vaniljstången.
Blanda ihop med äggsmeten.
Häll glassmeten jämnt fördelat i brödformarna.
Plasta in och ställ i frysen minst 5 timmar.
Smält chokladen och rör ner grädden.
Bred över glassen.
Ställ tillbaka i frysen och skär sedan ut så många bitar du ska servera och låt dom tina nån minut före servering...
Ibland är det synd att låta den smälta iväg även om jag i detta fallet tror den går åt...
Man kan ju alltid ta fram den och ta mer.
Hoppas det smakar // A-L
 
 
 
#1 - - Carro:

Men fy! Det där såg nästan onödigt gott ut! Den måste jag nog testa :)

#2 - - Anonym:

Vad är Dulce de Leach?

Svar: kondenserad kola
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Anonym:

Vad är Dulce de Leach?

Svar: Kondenserad kola 😃
AnnaLena & AnneLie

#4 - - Hanna:

Var hittar man Dulce de Leach? 😜😋

Svar: I mataffären, bland bakgrejerna.
AnnaLena & AnneLie

#5 - - Citroncest - matblogg från Italien:

Oj vad mycket gott det fanns att hitta på er blogg!