Kyckling-PIZZABULLAR

 
Hej!
Blev sugen på att göra ett gäng pizzabullar, perfekt att frysa och ta fram till mellanmål eller picknik.....
Ville göra en annan variant än den "vanliga skink-varianten" så det blev en med grillad kyckling, fetaost, soltorkade tomater och ruccula.
 

ca:20 st
 
PIZZADEG:
50 g jäst
3,5 dl vatten (37grader)
2 msk olja
0,5 msk salt
1 msk socker
ca 9 dl vetemjöl
 
FYLLNING:
1 färdiggrillad kyckling
fetaosttärningar i olja
ruccola
strimlade soltorkade tomater
tomatsås (jag använde Dolmio)
riven ost
pizzakrydda
 
Lös jästen i vattnet.
Arbeta i övrigt.
Låt jäsa 30 min
Kavla ut till en platta ca 20x50
Bred ut ett lager tomatsås.
Lägg på bitar av kyckling, soltorkade tomater, fetaosttärningar, ruccola.
Toppa med god riven ost och lite pizzakrydda.
Rulla ihop från långsidan.
Skär i ca 3 cm tjocka skivor.
Sen kan man lägga dom  direkt på bakplåtspapper, i bullformar eller som jag gjorde....smörj en muffinsplåt med lite olja och lägg i bullarna. Dom håller sig i bra form, de vill ibland flyta ut i pappersformar.
Efter gräddning kan man lägga dom i varsin pappersform, bra vid servering.
Låt jäsa 20 minuter.
Pensla med ägg och strö över lite rivenost och pizzakrydda.
Grädda 10-12 minuter i 225 grader.
 
Nu är det dags för lite kvällskaffe.../A-L
 
 
En kommentar publicerat i Bullar
Taggar: kyckling, pizza, ruccola, soltorkade tomater
#1 - - Sara Nygren [FOTO&VARDAG]:

Lät mumsigt!

Svar: Ja, dom fick klart godkänt av familjen :-)
AnnaLena & AnneLie