OREO-TÅRTA

 
God morgon!
Solen skiner och det verkar bli en härlig dag...
Igår kväll kom mamma och pappa över på en kvällsfika.
Har haft denna godingen ett bra tag på min "måste -baka- lista" med recept från Bambi.
En riktig choklad- frossa- kaka!
Den är mäktig och räcker minst till 12 personer.
 
BROWNIEBOTTEN:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
115 g smör
1,75 dl strösocker
1,75 dl farinsocker
4 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
knappt 2,5 dl vetemjöl
en liten nypa salt
 
OREO-LAGER:
2 paket oreo kex
1 paket philadelphiaost (200 g)
 
MJÖLKCHOKLADGANACHE:
1,25 dl grädde
150 g mjölkchoklad
 
Värm ugnen till 160 grader.
Smält smöret tillsammans med chokladen.
Rör ner båda sockersorterna i chokladblandningen.
Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner vaniljsocker, salt och vetemjöl tills allt är blandat.
Häll i en springform och grädda i 30 minuter.
Låt botten svalna helt.
 
Kör oreo-kexen och philadelphiaost i en mixer.
Bred på fyllningen på botten.
 
Koka upp grädden och tillsätt mjölkchokladen.
När chokladen smält slår du ganachen i formen.
Ställ kallt.
Dekorera med något valfritt och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
 
/ A-L
 
#1 - - Olivia:

nejmen gud, ser ju sååå gott ut, är det ens lagligt?

Svar: Haha....testa vet jag :-)
AnnaLena & AnneLie

#2 - - Anonym:

Jag som fick smaka kan garantera att den var inte bara vacker att se på den var försvinnande god!

Svar: Då kanske lillasyster också ska baka den ;-)
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Stickan!:

Åh, så otroligt gott det ser ut :-)

#4 - - Charlotta:

Herregud vad det såg gott ut! måste verkligen pröva att baka den :)

#5 - - Leila:

ÅÅÅ halleluja vilken tårta! Rena drömmen för en chokladoman som mig! Va duktiga ni är!
//Leila

#6 - - Julia :

Den ser himmelsk ut! Påminner om en kaka jag åt i Sydney förra året, bland det absolut godaste jag stoppat i mig någon gång.