Kalljästa frukostfrallor
Jag älskar nybakta frallor till frukost! Man får det dock alldeles för sällan. Här kommer ett recept på kalljästa frallor som jag ska göra (nästan) varje dag nu i sommar......sega och lite knaprig yta ;-)
Frallor 12-15 st

Frallor 12-15 st
12 g jäst
500 g kallt vatten
1,5 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
ca 10-11 dl Manitoba Cream (vetemjöl)
Rör ut jästen i lite vatten och tillsätt övriga ingredienser i en bunke. Degen ska vara lite lös. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåp över natten. På morgonen stjälper du upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen till ca 12-15 frallor. Du ska inte knåda eller forma degen utan bara placera varje bit på plåten.
Värm ugnen till 225 grader och grädda i ca 15 min.
Tipset här är att värma frallorna, om de varit frysta, i ugnen i ca 5 min så återfår de sin sega, lite knapriga yta.
kram AnneLie
Så enkelt och fantastiskt gott! Funkar även att göras glutenfria. Inte lika snygga och förmodligen inte lika goda men helt ok. Jag tog samma mjölmängd som i receptet men hälften rismjöl och hälften glutenfri mjölmix. Tillsatte lite kostfiber samt en liten gnutta mer jäst. Maria B