Kalljästa frukostfrallor

Jag älskar nybakta frallor till frukost! Man får det dock alldeles för sällan. Här kommer ett recept på kalljästa frallor som jag ska göra (nästan) varje dag nu i sommar......sega och lite knaprig yta ;-)

Frallor 12-15 st
 
12 g jäst
500 g kallt vatten
1,5 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
ca 10-11 dl Manitoba Cream (vetemjöl)
 
Rör ut jästen i lite vatten och tillsätt övriga ingredienser i en bunke. Degen ska vara lite lös. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåp över natten. På morgonen stjälper du upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen till ca 12-15 frallor.  Du ska inte knåda eller forma degen utan bara placera varje bit på plåten.
Värm ugnen till 225 grader och grädda i ca 15 min.
 
Tipset här är att värma frallorna, om de varit frysta, i ugnen i ca 5 min så återfår de sin sega, lite knapriga yta.
 
kram AnneLie
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Så enkelt och fantastiskt gott! Funkar även att göras glutenfria. Inte lika snygga och förmodligen inte lika goda men helt ok. Jag tog samma mjölmängd som i receptet men hälften rismjöl och hälften glutenfri mjölmix. Tillsatte lite kostfiber samt en liten gnutta mer jäst. Maria B

Svar: Tack för att du delar med dig av glutenfria tips! Kram
Anna-Lena & AnneLie

#2 - - Anonym:

Supergoda hela familjen gillade dem helt klart nya favoriter
Caroline