Chokladbröd med daim
Här kommer en favorit i repris :-)
Tycker ni liksom jag att vanliga chokladbröd med pärlsocker på är rätt torra och tråkiga? Då har ni kommit rätt! Detta är syrrans recept och dessa chokladkakor är lite kladdiga i mitten med massa hackade daimbitar i. Vill man kan man ringla choklad över för lite extra finess:

Chokladbröd
250 g smör
2 dl socker
4 msk kakao
4 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
2 st dubbeldaim grovt hackade
Rör smör och socker mjuk. Tillsätt övrig ingredienser. Forma till två rullar. Platta till och grädda i ca 17 min i 175 grader. Låt svalna något och skär sedan i lagom stora snittar. Ringla smält choklad över och ställ in i frysen för att stelna.
Lycka till // AnneLie
250 g smör
2 dl socker
4 msk kakao
4 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
2 st dubbeldaim grovt hackade
Rör smör och socker mjuk. Tillsätt övrig ingredienser. Forma till två rullar. Platta till och grädda i ca 17 min i 175 grader. Låt svalna något och skär sedan i lagom stora snittar. Ringla smält choklad över och ställ in i frysen för att stelna.
Lycka till // AnneLie