Mariabullar!

 
GLAD MORSDAG PÅ ER ALLA MAMMOR!
Bakade Mariabullar idag till tjocka släkten-fikat.
Inte alls så krångligt som man kan tro.
 
Mördeg:
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
75 g smör
Arbeta ihop alla ingredienser och låt vila en stund i kylen.
 
Petit choux:
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
Koka upp vatten och smör.
Rör i mjölet och låt massan koka tills den släpper grytans kanter och botten.
Låt svalna något och rör sedan ner äggen, ett i taget.
Klicka ut ca 12 bollar på en plåt.
Kavla ut mördegen 3-4 mm tjock. Stansa ut cirklar ca 7 cm i diameter. Lägg en bit på varje petit choux boll.
Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
 
Fyllning:
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 äggulor
1,5 msk potatismjöl
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser utan vaniljsocker i en gryta.
Sjud försiktigt tills krämen tjocknat under ständig vispning. Ta av från värmen och tillsätt vaniljsocker.
Låt kallna helt. Vispa 1.5 dl grädde och rör ner i den kalla vaniljkrämen. Gör ett litet hål i botten och fyll Mariabullarna med vaniljkräm, görs enklast med sprits. Sikta över florsocker. //A-L