CITRONGLASSTÅRTA med "LAKRITSCHIPS"

 
God morgon!
Älskar kombon citron/lakrits...
Här en digestive botten med lenaste, friskaste citronglassen med gott lakritschips, mums.
 
 
Botten:
100 g smält smör
200 g digestivekex
 
Krossa/mixa kexen och blanda med smält smör.
Tryck ut i form. (jag tog en brödform men en vanlig springform går bra) Tar man en brödform är det bra att lägga ett bakplåtspapper i botten, där man låter det sticka upp så man lätt kan "hissa" upp glasstårtan sen....
 
Citronglass:
1citron
1 burk lemoncurd 340g
0,5 burk kondenserad mjölk
5 dl grädde
 
Vispa grädden löst, blanda i kondenserad mjölk och lemoncurd.
Riv i skalet och pressa i citronsaften (smaka dig fram) jag pressade i hela.
Häll glassen på botten och ställ i frysen.
 
Lakritschips:
Kick lakritsstänger
 
Klipp stängerna i 4 bitar, lägg på en plåt.
Grädda i 175 g ca 8 minuter, tills dom flutit ut till ett litet chips...
Vill man göra hjärtan så klipper man dom när dom är lagom sega, låt svalna helt.
Dessa blir hur goda som helst....
 
Nu är det dags att åka till jobbet... kram A-L
#1 - - biggan:

När tar ni fram den från frysen innan den ska serveras?

Svar: En liten stund så den hinner kräma till sig, ca 15 minuter blir nog lagom...
AnnaLena & AnneLie