Dubbel-chokladcheesecake med blåbär


Hej hej!
Hoppas helgen varit bra... själv har jag hunnit med lite av varje. Advent närmar sig med stormsteg så fönsterna har fått sig en välbehövd putsning och en utflykt till supermysiga "marias presenter" med kollega där nya myslyktor inhandlades bla. Lite av varje precis som det ska va...
Snart är det dags att börja med lite "julgodis" som jag älskar att göra, så vill ni ha tips på det så håll utkik.
Här har ätits hjortstek och denna cheesecaken i kväll...
 
 
Botten:
250 g digestive (mixade)
125 g smält smör
Detta blandas och trycks ut i en springform.
Ställ kallt.
 
Fyllning:
2 dl grädde
4 ark gelatin
4 äggulor
2 msk socker
400 g philadelphiaost
100 mörk choklad
100 g vit choklad
100 g färska blåbär
 
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Värm grädden och lös gelatinet i grädden.
Vispa äggulor och socker poröst.
Rör ner grädden.
Vispa ner philadelphiaosten.
Dela smeten i två skålar.
Smält den mörka chokladen och rör ner i den ena skålen.
Häll över botten och ställ kallt gärna en 30 minuter så den hinner stelna lite.
Smält den vita chokladen och rör ner den i den andra skålen.
Strö över färska blåbär över det mörka lagret och häll den vita smeten över.
Ställ kallt några timmar.
Dekorera med riven choklad och flera blåbär om du vill...
 
 

// Anna-Lena
 
 
 
 
#1 - - Marie Bergman:

Det ser fantastiskt gott ut :) Finns ni på Instagram?

Svar: Hej hej. Nej, men vi finns på Facebook :-)
AnnaLena & AnneLie

#2 - - josefin:

Hur gör du för att värma grädden? :)

Gjorde nutella cheescaken, men den här verkar ännu godare. Vad tycker ni? :)

Svar: Hej! Värm grädden lite lagom så att gelatinet löses upp. alltså inte kokande. Jämnt lopp mellan dessa båda!
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Anonym:

Går den här också bra att göra dagen innan?

Svar: Absolut :-)
AnnaLena & AnneLie