Dubbla mandelflarn med nötfyllning

Hallå!
Visst är det supergott med spröda flarn?
Smeten rörs snabbt ihop och gräddningen går fort, dock får man passa dom noga...
Här har jag lagt ihop dom med dubbelnougatfyllning och doppat kanten med mörk choklad.
Väl värt lite pill...
 

0,75 dl hackad mandel (utan skal)
0,75 dl mandelflarn
1 dl socker
100 g smör
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk sirap
 
Blanda alla ingredienserna i en gryta.
Låt smeten sjuda ihop under omrörning.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper.
Ta ett mått om du vill få någorlunda lika stora flarn...( det går att fixa till dom lite precis efter gräddning.)
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills kakorna fått fin färg. (150 grader)
Låt svalna helt.
Gör fyllningen.
 
2 st dubbelnougat
1 msk grädde
(mörk choklad att doppa kanten i)
 
Smält nougaten och tillsätt grädden.
Bred på fyllning på ett flarn och lägg ihop alla 2 och 2.
Ställ kallt.
Smält lite mörk choklad och rulla kanten på flarnen.
 
Kanske något till fredagsmyset?
Härligt att helgen snart är här... / A-L
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i
Taggar: Nougat, mandel