Mango-Cheesecake


Hej!
Denna cheesecaken var frisk, fruktig och alldeles underbar...
Man kan välja att göra den som jag gjorde i en springform eller serverar man den i portionsglas...
 
Du behöver:
Botten:
14 st digestivekex
75 g rumsvarmt smör
 
Mixa kexen och blanda med det rumsvarma smöret.
Tryck ut i form eller fördela i glas.
Ställ kallt.
 
Fyllning:
250 g fryst mango (tina i god tid)
400 g philadelphiaost
1,75 dl socker
2 dl grädde
4 gelatinblad
1 lime, cest och saft
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Blanda ihop färskosten, socker, grädde, cest och limesaften till en krämig smet.
Mixa mangon till en slät pure.
Värm den lite i mikron och smält ner de urkramade gelatinbladen.
Häll ner det mesta av mangopuren i färskostkrämen men spara lite till topping.
Fördela smeten i formen eller i glasen.
Toppa med lite ripplad mangopure och dra ut det lite med en gaffel.
Ställ kallt, helst över natten.
 
Kommer göra denna många gånger i sommar... frisk avslutning efter grillningen.
Kram på er // A-L
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Den måste jag pröva. Ser jätte god ut.

#2 - - Liisa Lindström:

Vad gott det ser ut! :)

#3 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums :D

#4 - - Linn Strömberg:

Åh herre vad gott!